Tovább folytatódik a MAVÍR hazai cégcsoporttal régmúltra visszanyúló partnerkapcsolatunk, immáron a GANZ GIS Szerviz színeiben.

Három darab GANZ gyártmányú 400 kV-os alállomást üzemeltet a MAVÍR a magyar villamosenergia-hálózaton, Martonvásár, Paks és Albertirsa vonatkozásában. A három kültéri alállomás fogadó és elosztó szerepet tölt be a 120 kV-os alhálózatra. Az alállomások 400 kV-os kapcsolóberendezései SF6 gázszigetelésű, szabadtéri fémtokozott kivitelben készültek a GANZ Készülékgyárában a 80-as években.

Az SF6 gázszigetelésű berendezések (GIS) lelke maga a megszakító. Üzembiztonsági szempontból elengedhetetlen a berendezés, beleértve a megszakítónak is a megfelelő állapota. Az üzembiztonság növelése miatt az üzemeltető bizonyos mennyiségű tartalék megszakítókat tart készenlétben (úgymond melegtartalék), arra az esetre, ha bármilyen üzemzavar miatt a megszakítót azonnal cserélni kellene.

Ezeknek a tartalék megszakítóknak a villamos méréseire, a gázminőségek ellenőrzésére, illetve szükség szerint a komplett megszakító pólus felújításaira tud vállalkozni a GANZ Készülék szerviz üzletág, a Tápiószelei telephelyen. A régi-új partnerkapcsolatunk első, megszakító tesztelés megrendelését határidőre teljesítettük, a sikeres mérések és gázkezelés után a Megrendelő megelégedésére a megszakító terv szerint vissza lett szállítva az Albertirsai raktárba, várva a lehetséges beépítését.