Az utóbbi időszakban Kirgizisztán nagy hangsúlyt fektetett a megújuló energiaforrások fejlesztésére, központba helyezve a vízierőművek kiépítését. Ennek értelmében, az országban jelenleg is számottevő hidroenergetikai és vízerőművi beruházás zajlik, és a jövőben számos, hasonló jellegű fejlesztés várható. Az azonos fejlesztési tervek és a hasonló projektekben szerzett sok éves tapasztalat révén vállalatunk, a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. és Kirgizisztán között a következő időszakban hosszú távra vonatkozó partnerség alakulhat ki, valamint közösen számos sikeres fejlesztést tervezünk létrehozni.

A Ganz Transzformátor- és Villamosforgógépgyártó Kft. Kirgizisztánban több vízerőművi beruházás iránt is érdeklődik. A közép-ázsiai országban ugyanis jelenleg számos olyan ambiciózus projekt megvalósítása van folyamatban, amelyekben vállalatunk is részt szeretne venni. Társaságunk ezért a lehetséges együttműködések megvizsgálása és megkötése érdekében további egyeztetéseket folytat a kirgiz partnerekkel.

 

Tekintve, hogy a Ganz a fenntartható jövő létrehozása érdekében szeretne a megújulóenergia-piac meghatározó szeplőjévé válni, vállalatunk célkitűzései is hasonló irányba mutatnak, mint a Kirgizisztán által megfogalmazott, a hidroenergetikával és vízerőművek létesítésével kapcsolatos tervei. Emellett társaságunk már több országba – többek között Indiába – is gyártott és szállított generátorokat nagyobb vízierőművi és hidroenergetikai beruházások megvalósításához.

A Ganz főként a szerviztevékenységek, transzformátorok és motorok esetében tervez további projekteket a közép-ázsiai régióban. Jelenleg a társaságunk elsősorban a korábban legyártott és leszállított transzformátorok és forgógépek karbantartása révén van jelen a térségben.

„Vállalatunk a megújuló energia piacában látja a jövőt, ezért stratégiai jelentőséggel bír számunkra, hogy ezen a területen megerősítsük jelenlétünket. Ezáltal a vízierőművekhez kapcsolódó fejlesztésekben történő részvétel erősen illeszkedik az üzleti stratégiánkba és az energiaágazati növekedési terveinkbe” – mondta ezzel kapcsolatban Gál Gergely, vállalatunk ügyvezető igazgatója.

Minderről bővebben a Világgazdaság cikkében bővebben is olvashatnak!